http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/mega-viktor/uploads/vik-2.png

Viktor? Király!

Fantasztikus hang, kedves, mélybarna szemek, aranyos akcentus... Nekünk a Megasztár 4-ből Király Viktor a befutó.

Először az American Idolba, az amerikai tehetségkutatóba jelentkezett. Azt gondolta, ha beválogatják, a műsor idejére kiköltözik nővéréhez, Lindához. Ám a tervezgetésben csak a regisztrálásig jutott, a meghallgatásokra már nem ment el. Megtudta, hogy lesz Megasztár 4, így itthon próbált szerencsét. Amikor az interjú készült, még nem tudhattuk, megérte-e neki, ő lett-e az év hangja.

Egyszerűbb egy kisebb országban befutni?
Nem, dehogy, hidd el, itt ugyanolyan nehéz! Sőt még nehezebb is, mert itthon több dologra emlékeznek az emberek, és a média is jobban szemmel tart minket. Ráadásul azért sem könnyű, mert a soul funk stílust, amit én képviselek, kevesen ismerik.

Vagyis kevesen ismerték, mígnem megjelentél te a színen. Van olyan terved, amiben segít a Megasztár?
A testvéremmel, Benjaminnal van egy zenekarunk, a Face to Face. Remélem, a műsor után arra is fel tudjuk majd hívni a figyelmet. Már beszéltünk ugyanis arról, hogy egyedül énekeljek-e vagy maradjak csapatban. A zenekarra szavaztam. Legfeljebb dupla lemezt készítünk: egyet együtt, egyet szólóban.

Azt mondják, az ikertestvérek mindig különleges kapcsolatban vannak egymással. Ez rátok is igaz?
Közel állunk egymáshoz, de teljesen külön életet élünk, és más az érdeklődési körünk is. Ő például gimnázium után az IBS-t (Nemzetközi Üzleti Főiskola ? a szerk.) végezte el, én pedig Goór Nagy Mária színiiskoláját. Más az ízlésünk is.

Például a lányoknál? Neked milyen csajok jönnek be?
Tudod, sokan mondják, hogy nem számít a külső, de én ezzel nem értek egyet. Számomra fontos, hogy egy lánynak szép legyen az arca, és öltözködjön visszafogottan. Ha valaki nagyon kihívó, az nálam nem jön be! A tesóm meg épp az ellenkezője, ő leginkább a szexi dívákat szereti! (nevet)

Egyébként feleslegesen faggatózom, hiszen úgy tudom, hogy már régóta komoly kapcsolatban élsz valakivel...
Igen, hat éve van barátnőm: Szilvi.

Ő hogy viseli a felhajtást, ami most körülvesz téged?
Jól bírja, bár egyszer-kétszer már féltékenykedett egy kicsit.

 


MEGASZTÁR KIRÁLY

Egyelőre, leginkább így emlegetjük: a Linda öccse? Évekkel ezelőtt azonban édesanyját, Gabit, a Cini és a tinik énekesnőjét ünnepelték a rajongók. No, meg, persze, édesapját, Tamást is, aki a legendás Color együttesben dobolt. Király Viktor vérbeli énekes-zenész család sarja.

 "Megás" -fotó
********************************-

A rendkívül jóképű ? nem véletlen, hogy rajongói levelekből ő kapta a legtöbbet - , ám mégis szolid, huszonnégy éves fiatalember kora ellenére, nem teljesen kezdő a színpadon.. Korábban színészetet tanult, és ikertestvérével, Benjaminnal van egy közös zenekaruk is, a Face to Face. A család pedig természetesen mindenben segíti, támogatja őket.


Hosszú ideig Amerikában éltek, Linda, és az iker fiúk is ott születtek. A család 2000-ben hazatelepült, és Linda szinte azonnal elvarázsolta a közönséget. Dalai meghódították a toplisták csúcsait, az Operaház Fantomjában pedig hosszú ideig Christine-t alakította.


- Linda itthon, és Amerikában is sikeres. Vajon Viktor is hasonló karriert szeretne építeni?


- Több amerikai producer hallotta már énekelni, és szerintük is tehetséges. Itthon, a Megasztárban eddig elért eredményére is büszkék vagyunk. Tehát, valószínűleg ő is nemzetközi viszonylatban fog működni, de hogy Európában vagy Amerikában-e, azt majd ő dönti el. Gondolkodott azon is, hogy elindul az American Idolban, de inkább a magyar versenyt választotta, inkább itt szeretne ismert lenni. A Megasztár úgy tűnik, ezt meghozta a számára: szeptember óta több mint tízezren nézték meg a MySpace-profilját, a közönség szeretetét pedig jelzik a versenyben rá adott szavazatok.


De, egyelőre még a pályája elején van. Ki kell alakítania a stílusát, és meg kell ismertetnie magát a közönséggel, hiszen Viktor a nyilvánosság előtt még csak most kezdte a bemutatkozást ?mondja az édesapa, aki tehetséges gyerekei mellett a menedzseri posztot is betölti.


Egy bronxi fotózáson. Hátul, baloldalt Linda, jobbra az apa, Tamás,
elöl az ikrek.
************************************- A nyilvánosság előtt? de, gondolom, otthon, azért már korábban megmutatkozott az érdeklődése, és a tehetsége? Milyen gyerek volt?

Egy régi kép, mely Linda szülinapján készült.
***************************************** *************

- Viktor sokszor meglepett minket és tanárait. Soha nem "dicsekedet",hogy miket csinál, így többnyire a tanárok hívtak fel minket?Pl.6 éves kori meséjét a békakirályfiról és a királykisasszonyról az egész iskolában kitették, mert annyira tetszett a tanároknak, hogy


a Viktor, pont fordítva élte meg ezt a mesét! Ugye a vége az lenne,hogy a királykisasszony megcsókolja a békát és az sudár királyfivá válik,s boldogan élnek stb.... Viktornál a történet úgy végződött,hogy megcsókolta a békát, s az felmászott a fára és azt mondta brekeke..... az-az kiröhögte a királykisasszonyt.


Pár év elteltével,Viktor hazajött a suliból és egyszerűen közölte velünk, hogy holnap lesz egy kiállítás a városban, Long Islanden, ahol laktunk? ő kapta a második díjat ...Festménye címe: A zokogo Mona Lisa..... nem is tudtuk,hogy fest vagy akár rajzol!

Ben 10 perccel előbb született. Ez a 10 perc előny sokáig mutatkozott náluk.


Ben mindent kb.2 héttel előbb csinált, bár ez az elesésekre is vonatkozott, így hasonló sebhelyeik is vannak.


Ben komolyabban vett mindent, ő volt a nagy tesó közöttük.


Ben jobban a földön jár a Vik, inkább az álomvilágban, de Őt sem kell félteni!


- meséli mosolyogva Gabi, amihez Ben annyit fűz hozzá ? Ikrek vagyunk, de a jellemünk különböző. Eleinte, külön osztályba jártunk, de mégis egy volt a baráti körünk, az érdeklődésünk Aztán, a gimi alatt kezdtünk külön válni, baráti körben és érdeklődési körben is. Én az üzlethez is vonzódtam, így az IBS-re jelentkeztem, a Vik pedig egyértelműen tudta, hogy csak művészeti ágban szeretne maradni!

- Mivel az egész család zenészekből áll, a zene bűvöletének légkörében nőtt fel.- veszi át a szót az édesapa, majd így folytatja:- Természetes, hogy ez lassan, és magától értetődően őt is teljesen átitatta. Az lett volna furcsa, ha nem érdeklődik, nem szereti a zenét. De, annyira Lindára koncentráltunk, hogy Viktor már tizenhét éves volt, amikor rájöttünk, komolyan gondolja. Akkor, amikor egyszer azzal jött haza, ő is írt egy dalt. Azóta tudjuk, és igyekszünk támogatni őt, hogy a szeretett hivatásban megtalálja önmagát, és a maximumot nyújthassa majd a közönségének. Végzettsége szerint webgrafikus, de valójában a zene az életeleme. Most sem kizárólag az éneklés foglalkoztatja, hanem minden, ami a dallamok világával kapcsolatos. Nemrégiben egy musicalhez írt zenét. Saját dalait maga szerzi kis stúdiójában, de elsősorban énekelni szeret. A Megasztárban azért akart indulni, hogy megmutathassa a tudását, és találkozhasson a nagyközönséggel.Az ikrek, szüleikkel
*****************************-
- Ez nem a zene oltárán hozott áldozat tőle? Dalai, eddigi megnyilvánulásai komoly, határozott, ám szelíd, igazi lélek-emberre vallanak. Olyanra, aki nem szereti, ha társai egyben az ellenfelei is?


- Valószínűleg az volt, de ez talán nem is tudatosult benne így. Céljai vannak, tudja, hogy mit szeretne, és tesz is értük. A versenyt magát élvezi, bízik a közönség szeretetében, és bár Linda alaptermészete még nála is szelídebb, és visszahúzódóbb, ez csak magánemberként van így náluk. A zene az életük, és a színpad a világuk, ahol igazán jól érzik magukat. Főleg akkor, ha érzik, sikerült átadniuk valamit érzéseikből, valamit pluszt nyújtani a közönségnek.


S vajon, mi a véleménye a nemzetközi sikereket arató nővérnek, Lindának?


- Büszke vagyok az öcsémre, és csak bíztatni tudom, mert megtapasztaltam, hogy igazán tehetséges!

(Az írás múlt héten jelent meg nyomtatásban, picit rövidebb formában,, és kevesebb fotóval)

**********************

Lindával. Viktor, és testvérei már korábban is szerepeltek a sajtóban...Király Viktor: Nem bízom a szerencsére a sikert!

Egy punkbanda dobosaként kezdett zenélni, majd színészetet tanult, végül egy titokban elkészített dal sikerén felbuzdulva énekelni kezdett. Király Viktort kezdetben csak úgy emlegették, mint a szép komótosan világkarrierjét építgető Király Linda öccsét.

Most, hogy a Megasztár 4. lassan a végéhez közeledik, a New York-i születésű srác nyugodt szívvel elmondhatja magáról, hogy kibújt nővére árnyékából, s ismerve elszántságát, nem kétséges, hogy hamarosan Lindával egy lapon fogják emlegetni a nevét.Viktor sokak szerint a TV2 énekversenyének egyetlen igazán sztáralkatú versenyzője, aki a kezdeti megilletődöttség után olyan mértékű fejlődésen ment keresztül, amelyre csak az igazán tehetséges előadók képesek. Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy ő legyen 2008 megasztárja, még nem tudni. Arra azonban bárki mérget vehet, hogy csakúgy mint eddig, biztos, hogy nem Viktoron fog múlni a siker.

? Mielőtt a Megasztárról kezdenénk beszélni, ugorjunk vissza néhány évet: mikor és miért költöztetek Magyarországra?

? 1999 nyarán jöttünk haza. Az anyukám rákos beteg volt, és úgy érezte, nagyban hozzájárulna a gyógyulásához, ha egy kicsit boldogabb lenne. Nem érezte igazán jól magát Amerikában, és hazavágyott. Számunkra egyértelmű volt, hogy megteszünk mindent az egészségéért, ezért úgy döntöttünk, hogy költözünk. A terv egyébként az volt, hogy csak egy évet maradunk, megvárjuk, míg felépül, aztán visszamegyünk az USA-ba. A mami szerencsére meggyógyult, de közben mindenki megkedvelte az itteni életet.

? Egyik napról a másikra belecsöppentél egy teljesen más mentalitású közegbe. Mi volt a legszokatlanabb az amerikaihoz képest?

? Amikor New Yorkban sétálok az utcán, és csak úgy rámosolygok valakire, akkor az viszonozza a mosolyt. Itt nem ez történik. Sok esetben még megjegyzést is tesznek, hogy miért vigyorgok. Persze ez nem azt jelenti, hogy állandóan fülig érő szájjal mászkálok, és válogatás nélkül mindenkire mosolygok, de ha mondjuk egy napsütéses napon éppen sétálok az utcán, nehezen állom meg, hogy a szembejövő ember mellett szemlesütve menjek el. Hamar rájöttem, hogy ebből a szempontból itt más világ van. Egyáltalán nem veszem rossz néven, próbálok tanulni belőle, hiszen ez is az itteni kultúra része.

 

  • Neve: Király Viktor
  • Született: 1984. március 29., New York
  • Anyanyelve: angol
  • Iskolái: Saddle Rock New York, BME nemzetközi angol iskola, GNM Színitanoda
  • Testvérei: Linda és Benjamin
  • Csillagjegye: Kos
  • Hobbija: snowboard, film
  • Zenekarai: Twinz, Face to Face
? Melyik országban érzed igazán otthon magad?

? Ott, ahol a családom van. Ahol körülvesznek a szeretteim, és nyugodtan tudok este aludni. Azt azért hozzá kell tennem, hogy az az idő, amelyet New Yorkban töltöttem a születésemtől egészen tizenhat éves koromig, nagyon mély nyomot hagyott bennem. A napokban történt egy dolog, amely jól jellemzi ezt a kettősséget. A kinti barátaim, akik egyébként minden egyes Megasztárt megnéztek eddig, készítettek nekem egy videót. Kimentek Manhattanben a Times Square-hez, és rávettek embereket, hogy kiabálják a nevemet, és mondjanak pár biztató mondatot. Sosem szoktam meghatódni, de amikor megnéztem azt a felvételt, nagyon komolyan elérzékenyültem. Majdnem elindult egy könnycsepp az arcomon? Akkor azt éreztem, hogy ott legalább annyira otthon vagyok, mint itt.

? Mindhárman nagyon muzikálisak vagytok, hiszen az ikertesód, Benjamin is énekel. A szüleitek tudatosan terelgettek benneteket a zenélés felé?

? Apukám akarta ugyan, hogy zongorázzunk, de minket csak a deszkázás és a görkorcsolyázás érdekelt, ezért utáltuk a zongoraórákat. Két éven keresztül szenvedtünk, és közben semmit sem tanultunk. Ma már verem a fejemet a falba, hogy nem tanultam meg játszani. Mennyivel könnyebb lenne a dolgom a dalszerzésnél! Szóval, a családban nem volt központi kérdés a zene, annyit tudtunk csupán, hogy az apukánk valamikor régen zenekarokban dobolt. Abban a pillanatban változott meg minden, amikor Linda valamelyik családi rendezvényen a sarokba bújva elénekelte a Kis hableány egyik betétdalát. Akkor jöttek rá a szüleink, hogy itt valami tehetségféle lappang, és onnantól kezdett téma lenni otthon a zene. Mi a bratyóval persze folytattuk a normális gyerekkori életünket: nyomtuk a görit és a deszkát.

? Mikor kezdtél el mégis zenélni?

? Ez nagyon későn, tizenhét-tizennyolc évesen történt. Előtte olykor előfordult, hogy beültem apám dobcucca mögé, majd csatlakoztam egy punkbandához, de ezt nem lehet komoly zenélésnek nevezni. Amikor a színészsuliba jártam, akkor történt velem valami: magam sem tudom, miért, de elkezdtem szövegeket írni, és megjelentek dallamok a fejemben. Összegyűjtöttem egy kis pénzt, elmentem az egyik stúdióba, és elkészítettem egy dalt. Senkinek sem szóltam az egészről, csak akkor, amikor a kezemben volt a felvétel. Amikor megmutattam a családnak, Linda és az apám is el voltak ájulva a végeredmény hallatán. Ezután kezdtem el komolyabban foglalkozni a dologgal. Egyre több dallamot találtam ki, egyre jobb harmóniákat használtam, és így, a dalszerzés közben tanultam meg énekelni.

? Említetted, hogy színészetet tanultál a suliban. Örökre feladtad a színpadról szőtt álmokat?

? Ha olyan lehetőségem lenne, mint Amerikában egy befutott zenésznek, akit felkérnek rá, hogy játsszon egy filmben vagy szerepeljen egy színdarabban, akkor elvállalnám. Miért is ne? Alapvetően azonban a színészi ambícióim alábbhagytak, mert nagyon sok csalódás ért. Rájöttem, hogy itt Magyarországon nem tudnék sikereket elérni, mert nem beszélem tökéletesen a nyelvet. Öt-hat éven keresztül próbálkoztam, de be kellett látnom, hogy ez nem fog menni. Végül letisztult bennem a dolog, s ma már biztos vagyok benne, hogy énekes vagyok, és zenével akarok foglalkozni.

? Sosem zavart, hogy Linda árnyékában indult a pályád?

? Egyáltalán nem! Linda őstehetség, s ez nem csak az én véleményem szerint van így. A szememben ő egy legenda. Úgy énekel, ahogy csak nagyon kevés ember képes a világon. Nekem mindig ő volt a példaképem.

? Van egy közös zenekarotok Bennel, a Face to Face. Évekkel ezelőtt egy interjúban azt nyilatkoztad, hogy mindenképpen vele és a zenekarral szeretnél befutni. Megvalósítjátok a közös terveket?

? Mindennap beszélünk erről a családdal, mert ez nagyon fontos, ugyanakkor bonyolult kérdés is egyben. Mindkettőnknek figyelembe kell vennünk, hogy a Megasztár miatt az én nevem lett ismert, és nem lenne értelme továbbra is Face to Face-ként dolgoznunk. Ugyanakkor mindenképpen szeretnék a tesómmal zenélni, ezért arra gondoltunk, hogy Király Viktor és a Face to Face névvel folytatjuk. Ben egyébként nagyon sikeres az életben, és imádja a munkáját. Neki a zene hobbi, nekem azonban ennél több: az életem.

? Édesapád elég jól ismeri a zeneipar buktatóit. Nem bánja, hogy Linda és te is énekesek lettetek?

? Mindig azt akarta, hogy normális polgári állásunk legyen, amely anyagi biztonságot nyújt. Ügyvédnek, orvosnak szánt minket. Attól a pillanattól kezdve azonban, hogy meglátta bennünk a tehetséget, minden erejével azon van, hogy segítse a karrierünket. Ez szerintem teljesen normális dolog, és én hálás is vagyok neki ezért. Bárcsak minden fater ilyen lenne!

? Ki fogja megnyerni a Megasztárt?

? Ezt természetesen nem tudom megmondani. Annyit tudok csupán, hogy pozitív gondolkodású vagyok, ezért próbálom kizárni annak a lehetőségét, hogy nem én nyerem.

? Mit gondolsz, mi lesz Király Viktorral tíz év múlva?

? Az a fajta ember vagyok, aki nem bízza a szerencsére, hogy sikeres legyen. Nagyon keményen tudok dolgozni. Azt hiszem, ez már a Megasztárban is látszott. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy ha elérnek valamit, csak ülnek a babérjaikon. Én pedig úgy gondolom, hogy ilyenkor még jobban kell hajtani, ezért azt tervezem, hogy megduplázom az energiáimat a verseny után. Remélem, tíz év múlva olyan szinten leszek, hogy ha most nem is jutok el a Kapcsolat-napi koncertre, ugyanolyan nagy bulikat tudok majd csinálni. A lényeg, hogy oda fogok jutni!
Király Viktor ? A zene bűvöletében
 
 

Egyelőre leginkább így emlegetjük: a Linda öccse? Évekkel ezelőtt azonban édesanyját, Gabit, a Cini és a tinik énekesnőjét ünnepelték a rajongók. No meg, persze, édesapját, Tamást is, aki a legendás Color együttesben dobolt. Király Viktor vérbeli énekes- zenész család sarja.

 

A rendkívül jóképű ? nem véletlen, hogy rajongói levelekből ő kapta a legtöbbet ?, ám mégis szolid, huszonnégy éves fiatalember kora ellenére nem teljesen kezdő a színpadon. Korábban színészetet tanult, és ikertestvérével, Benjaminnal van egy közös zenekaruk is, a Face to Face. A család pedig természetesen mindenben segíti, támogatja őket.

BEJÖTT A SZÁMÍTÁSA

 


Apa és fiai 1985-ben

Hosszú ideig Amerikában éltek, Linda és az ikerfiúk is ott szület - tek. A család 2000- ben települt haza, és Linda szinte azonnal elvarázsolta a közönséget. Dalai meghódították a toplisták csúcsait, Az Operaház fantomjában pedig hosszú ideig Christine-t alakította. Linda itthon és Amerikában is sikeres. Vajon Viktor is hasonló karriert szeretne építeni? ? Több amerikai producer hallotta már énekelni, és szerintük is tehetséges. A Megasztárban eddig elért eredményére is nagyon büszkék vagyunk. Valószínűleg ő is nemzetközi ?pályára? számít, de hogy Európában vagy Amerikában, azt majd ő dönti el. Gondolkodott azon is, hogy elindul az American Idolban, de inkább a magyar versenyt választotta, itt szeretne ismert lenni. Úgy tűnik, bejött a számítása: szeptember óta több mint tízezren nézték meg a MySpace-profilját, a közönség szeretetét pedig jelzik a versenyben rá adott szavazatok. Egyelőre azonban még a pályája elején van. Ki kell alakítania a stílusát, és meg kell ismertetnie magát a közönséggel, hiszen Viktor a nyilvánosság előtt még csak most kezdte a bemutatkozást ? mondja az édesapa, aki tehetséges gyerekei mellett a menedzseri posztot is betölti. Tehetsége és a zene iránti érdeklődése korán megmutatkozott?


Családi fotó 1991-b?l

? Viktor sokszor meglepett minket és tanárait. Soha nem ?dicsekedett?, hogy miket csinál, így többnyire a tanárok hívtak fel minket? Például hatéves volt, amikor a béka királyfiról és a királykisasszonyról szóló sajátságos meséjét az egész iskolában kitették. Tetszetős volt, hogy Viktor pont fordítva élte meg ezt a történetet! Ugye a vége az lenne, hogy a királykisasszony megcsókolja a békát és az sudár királyfivá válik, s boldogan élnek stb. Viktornál a történet úgy végződött, hogy megcsókolta a békát, s az felmászott a fára és azt mondta, brekeke? azaz kiröhögte a királykisasszonyt ? mesélte Tamás. ? Pár év elteltével, Viktor hazajött a suliból és egyszerűen közölte velünk, hogy holnap lesz egy kiállítás Long Islanden. Második helyezést ért el festményével, melynek címe: A zokogó Mona Lisa? Azt sem tudtuk, hogy fest vagy akár rajzol! ? vette át a beszélgetés fonalát a mama, Gabi.

A KÜLÖNBSÉGEK

? Ben 10 perccel előbb született. Komolyabban vett mindent, jobban a földön járt, míg Vik inkább álomvilágban élt ? meséli mosolyogva Gabi. Ben annyit fűz hozzá: ? Ikrek vagyunk, de a jellemünk különböző. Eleinte külön osztályba jártunk, de mégis egy volt a baráti körünk, az érdeklődésünk. A gimnázium alatt kezdtünk különválni. Én az üzlethez is vonzódtam, így az IBS-re jelentkeztem, Vik számára pedig egyértelmű volt, hogy a művészet vonzáskörében marad. ? Mivel az egész család zenészekből áll, a zene bűvöletének légkörében nőtt fel ? veszi át a szót az édesapa, majd így folytatja: ? Természetes, hogy ez lassan és magától értetődően őt is teljesen átitatta. Az lett volna furcsa, ha nem érdeklődik, nem szereti a zenét. De annyira Lindára koncentráltunk, hogy Viktor már tizenhét éves volt, amikor rájöttünk, komolyan gondolja. Akkor, amikor egyszer azzal jött haza, ő is írt egy dalt. Azóta tudjuk, és igyekszünk támogatni őt, hogy a szeretett hivatásban megtalálja önmagát, és a maximumot nyújthassa majd a közönségének. Végzettsége szerint webgrafikus, de valójában a zene az életeleme. Most sem kizárólag az éneklés foglalkoztatja, hanem minden, ami a dallamok világával kapcsolatos. Nemrégiben egy musicalhez írt zenét. Saját dalait maga szerzi kis stúdiójában, de elsősorban énekelni szeret. A Megasztárban azért akart indulni, hogy megmutathassa a tudását, és találkozhasson a nagyközönséggel. Céljai vannak, tudja, hogy mit szeretne, és tesz is értük. A versenyt magát élvezi, bízik a közönség szeretetében, és bár Linda alaptermészete még nála is szelídebb és visszahúzódóbb, ez csak magánemberként van így náluk. A zene az életük, és a színpad a világuk, ahol igazán jól érzik magukat. Főleg akkor, ha érzik, sikerült átadniuk valamit érzéseikből, valami pluszt nyújtani a közönségnek ? magyarázta Gabi. De vajon mi a véleménye a nemzetközi sikereket arató nővérnek, Lindának? ? Büszke vagyok az öcsémre, és csak biztatni tudom, mert megtapasztaltam, hogy igazán tehetséges!

LOVAS ÉVA

A LÁNYOS MAMÁK ÁLMA

Mostanában sokan szeretnének tőle nyelvleckéket venni. Jóképű, tehetséges ? és szerény. A lányos mamák álma: igazi jó fiú. KIRÁLY VIKTOR az éneklésről, a személyeskedésről, az ikercsínyekről, a szerelméről és az erotikus kisugárzásról vall olvasóinknak.

Egyesek szerint apukád milliókat fizet azért, hogy te nyerd meg a Megasztárt.

? Ezen csak mosolyogok! Ugyanúgy szavazatokat gyűjtök, mint a többiek. Megkedvelt a közönség, rengeteg rajongói levelet kapok, ezek az igazi bizonyítékok.

Friderikusz Sándor kellemetlen beszólását ügyesen reagáltad le: ?egy színvonalas műsorban nincs helye a személyeskedő rosszindulatnak?. Fel voltál készülve eff éle megjegyzésekre?

? Erre is fel kellett készülnöm, de mivel több adás lement piszkálódás nélkül, el is felejtettem az egészet, azt hittem, már nem kerül elő a himnuszos történet. Nem gondoltam, hogy éppen akkor kapom a bántást, amikor magyarul énekelek. Sok energiát tettem a produkcióba, nem szerettem volna, hogy ilyen vége legyen. Az adás utáni két napban még rosszul esett, de aztán túltettem magam rajta.

Végzettségeid szerint színész és webgrafikus vagy, eddig angolt tanítottál, és hobbiból énekeltél. Melyik az igazi?

? Az éneklés, mellette pedig a színészet. De az angoltanítást is nagyon szeretem; mivel beszédtechnikát és beszédkészséget oktatok, az is egyfajta színészet.

Sokan szívesen vennének tőled nyelvleckéket ? a szó legszorosabb és átvitt értelmében egyaránt.

? Tudom, kedvelnek a fiatal lányok, a nyelviskolát is sokan keresik emiatt. Nem gondoltam volna, hogy én leszek a tinik bálványa. Nem tartom magam jóképűnek, de örülök, ha mások annak tartanak.

Benjaminnal, az ikertestvéreddel a megtévesztésig hasonlítotok egymásra. Elkövettetek ikercsínyeket?

? Valószínűleg mi vagyunk az egyetlen ikerpár, akik nem csináltak ilyesmit. Soha nem viseltünk egyforma ruhát, mindig két különálló személyiség voltunk. Egyszer nőügyben volt egy kis csínyünk: Ben összejött egy lánnyal, de mivel nem tetszett neki, engem küldött maga helyett a randevúra. Két órán keresztül dumáltam vele ?Benként?, de aztán ? mivel jó fiú vagyok ? bevallottam neki a turpisságot.

Ben kevésbé jó fiú?

? Inkább egy kicsit macsósabb. A lányok szerint huncutabb a szeme. O egyébként egy divatcégnél termékmenedzser.

Többeket az is érdekel, hogy a hangodra vagy a külsődre szavaznak-e a nézők. A tehetségen kívül mi kell a sikerhez?

? Rengeteg munka. A hangomért már megdolgoztam, előfordul, hogy napi tíz órát vagyok stúdióban. De külsőleg is színpadképesnek kell lenni: járok edzeni, például futok és súlyzózom. Hogy ki mire szavaz inkább, azt maga dönti el.

Hogy tervezed, nemzetközi vizekre evezel?

? Nem érdekel, hogy milyen országban lépek fel, az a fontos, hogy lehetőségeket kapjak, hogy színpadon lehessek. Kilenc éve élek itt, szeretem Magyarországot: szívesen adom át a zenémet a magyar embereknek.

A Máté Péter-dal sikere után már szeretsz magyarul énekelni?

? Bármilyen dalt szeretek énekelni. Magyarul azért nehezebb, mert tudom, mindenki azt lesi, hogyan ejtem a szavakat, és ettől görcsössé válok. Stressz nélkül akarok kiállni a színpadra.

Hat éve vagy együtt szerelmeddel, gimnáziumi osztálytársad volt. Hogyan lehet ilyen fiatalon hosszú távon őrizni egy kapcsolatot?

? Szilvivel jelentős változások küszöbén jöttünk össze, azonosak voltak a céljaink, a problémáink. Együtt léptünk ki az életbe. Nem találkozunk mindennap, nem lakunk együtt ? ez például nagyon meghosszabbítja a kapcsolatot. De a türelem és az empátia is fontos.

Egyik rajongód azt üzente: ?nincs semmi különösebb kérésem, csak szeretnék hozzád feleségül menni, de azt nagyon!?. Mit szólsz ehhez?

? Jólesik! Ugyanakkor Szilvivel sokat nevetünk ezen, ő is tudja, miről szól ez az egész; nem féltékeny a lányokra.

Eszenyi Enikő szerint több erotikus energiát, szexuális szenvedélyt kell sugároznod. Hol tartasz ezen az úton?

? Nem mindig értek egyet a zsűrivel. Ok egy rocksztár kirobbanó erotikáját várják tőlem, miközben én nem olyan vagyok. De értem, mit szeretnének, és minden egyes döntőben igyekszem jobb lenni.


MEGASZTÁR: Király Viktor a magyar konyhára esküszik

a szelíd külső sokszínű, érdekes egyéniséget rejtA szelid macho - Megasztáros fotó

**********************************
Király Viktor (24) a Megasztár döntőse csendes, szolid, ?lelkizős?, kissé magának való fiúnak látszik. Az érzelmek valóban fontosak számára, és az önmenedzselés, a harsányság távol áll tőle. Egy kis tréfáért azonban nem kell a szomszédba mennie? Édesanyja, Gabi, aki korábban a Cini és a tinik-ben énekelt, így emlékszik:


- Sokszor meglepett minket és tanárait, de soha nem dicsekedett a teljesítményével, még nekünk sem. Hat évesen az iskola sztárja lett a béka királyfis meséje, amit mindenhová ki is tettek. Ugye, a vége az lenne, hogy a királykisasszony megcsókolja a békát és az daliás királyfivá válik, akivel boldogan élnek? Viktornál a történet úgy fejeződött be, hogy a csók után a béka felmászott a fára, és azt mondta, brekeke, vagyis, kiröhögte a királykisasszonyt!


Volt, hogy közölte velünk, holnap lesz egy kiállítás a városban, ő kapta a második díjat a festményével. Nem is tudtuk, hogy fest vagy akár rajzol!


A béka mese a valóságban távol áll tőle: tiszteli a lányokat, és hűséges a szerelemben. A művészetnek szinte minden ága érdekli, színitanodába járt, végzettsége szerint pedig webgrafikus. Szereti a technika csodáit, - vágya pl. egy iPod, és egy 1967-es Ford Mustang, - de a természetet, az állatokat is. No meg a hasát:


-A kedvencem a libacomb, párolt káposztával, De minden igazi, jó, nehéz, fűszeres magyaros ételt nagyon szeretek! Annyira, hogy bizony szükségem van az edzésekre, ha nem akarok pocakot ereszteni! ?mondja Viktor nevetve.