http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/mega-viktor/uploads/vissza.bmp

Király Viktor exkluzív

Megasztár után, szólóalbum előtt és Justin Timberlake, valamint az R&B ?vonalán?

Ahol adnak nekem színpadot és lehetőséget, ott fogok fellépni - mondja Király Viktor, a Megasztár verseny negyedik szériájának győztese. Az énekesnek a napokban jelent meg egy gyűjteményes lemeze - ezen a műsorban elhangzott dalok szerepelnek -, s közben már készül első önálló szólóalbumára is.

A lassan 25 esztendős Király Viktor élete alapvetően megváltozott azzal, hogy megnyerte a Megasztár negyedik szériáját. Az Amerikában született fiatalembernek ma már van munkája, végre azzal töltheti el idejét, amihez kedve van. Erről, a készülőben lévő új albumáról, valamint jövőbeli terveiről is beszélt a lapunknak adott interjú során.

- A Megasztár után először éreztem azt, hogy már nemcsak csinálok valamit, hanem végre azzal foglalkozhatom, amit igazán szeretek - mondta elöljáróban Király Viktor. - Ennél jobb, szerencsésebb helyzetet el sem tudnék képzelni. Rengeteg teendőm van, még mindig sokat szerepelek a televíziókban, újságokban, dolgozom az első saját lemezemen, és folyamatosan hívnak fellépésekre is. Közben pedig készülök a nyári Kapcsolat koncertre. Mindez fárasztó, mert rengeteg a munka, de élvezem, hiszen én akartam így magamnak.

A fiatal énekes örül annak, hogy megjelent a Megasztár döntőjében elhangzott dalok gyűjteménye, az a lemez ugyanis egyelőre kielégíti a rajongók kíváncsiságát. A CD-t azonban nem tartja igazi Király Viktor lemeznek, valódi énjét a készülőben lévő első szólóalbumán szeretné megmutatni a közönségnek. Ezen a lemezen populáris zenei stílusokat ötvöz soul- és funk-zenével.

- Két olyan előadó van, akinek stílusához tudnám hasonlítani a készülőben lévő dalaimat - folytatta. - Az egyik Justin Timberlake, popularitásban őt tartom az egyik nagy ideálomnak. Justin-hoz hasonlóan én is fogok táncolni a színpadon, a dalokat eleve úgy írjuk, hogy lesznek benne külön táncos részek is. Emiatt nemcsak otthoni zenehallgatáshoz ajánlom a lemezemet, de bízom benne, hogy a diszkókban is sikere lesz. A másik előadó a Simply Red, egyszerűen imádom Mick Hucknall-t. Az a dallamos, éneklős zene, amit csinál, nagyon tetszik nekem. Óriási meglepetést okozott, amikor megtudtam, hogy előtte fogok fellépni a Kapcsolat koncerten.

A dalok elkészítésére Király Viktor még másfél hónapra szóló határidőt kapott a kiadójától. A fiatal énekes ezt mindenképpen szeretné betartani, már csak azért is, mert célszerű lenne, ha az említett Kapcsolat koncert előtt még időben megjelenne a lemez, hogy a közönség is megismerje az új dalokat. Az idő tehát sürgeti, ezért nem egyedül komponál, hanem barátjával, Kardos Norberttel, valamint édesapjával, Király Tamással, az Universal és a Color együttesek egykori tagjával közösen dolgozza ki az ötleteket. 

- Norbival két-három napot szántunk a kreatív fázisra - magyarázta. - Nagyon sok ötlet merült fel, amelyeket külön-külön dolgozunk ki. Édesapámtól a dallamvilághoz kaptam rengeteg segítséget, s ahhoz képest, hogy ő dobos volt, nagyon kreatív elképzelései vannak. Több dal is készen van már, most a hangszerelés következik, amit a sok fellépés miatt valószínűleg Norbira fogok bízni. 

Király Viktor dalaival szeretne ízlést formálni Magyarországon, hiszen úgy véli, Amerikában jóval igényesebb zenét hallgat az emberek többsége, mint hazánkban. Az énekes szerint ott nyitottabbak az új irányzatok és előadók iránt - a rádiókban a jazz-től a rock and rollig szinte minden hallható -, bár a Megasztárnak köszönhetően idehaza is kezd elterjedni az R&B és a soul stílusa. A versenyzők ugyanis gyakran választottak ilyen típusú dalokat, amelyeket aztán a közönség is megismert. Ugyanakkor az Egyesült Államok hatalmas méretei miatt a rétegzenék is jobban megtalálják a piacukat, azokból is meg tudnak élni az ottani előadók. 

- Történt velem egy érdekes eset - meséli a témához kapcsolódva. - Az egyik saját koncertemen elénekeltem egy R&B dalt az amerikai Blackstreet-től. Ezt a magyar közönség nem ismerte, így azt gondolták róla, hogy a sajátom. A következő koncerteken már kifejezetten kérték tőlem, ezért bekerült az állandó programba. Egyik alkalommal elmondtam, hogy ez nem az én dalom, de örülök annak, hogy a közönség megszerette. Utána rengeteg levelet kaptam, hogy ajánljak még hasonló szerzeményeket, csapatokat. Az emberek tehát itt is egyre kíváncsibbak az új stílusokra, ezért bízom benne, hogy hamarosan elérjük azt a színvonalat, ami Nyugat-Európában van. 

Király Viktor szeretné, ha az első önálló nagylemeze dupla album formájában jelenne meg, az egyik CD-re magyar nyelvű dalokat tervez, a másikra ugyanazokat a szerzeményeket angolul tenné fel. Ezzel nem szándékosan ugyan, de lehetőség nyílna egy esetleges nemzetközi karrier előtt is. 

- Csak a lemezkiadótól függ, hogy mindezt meg tudom-e valósítani - sorolja. - Számomra nem jelent problémát angolul énekelni, hiszen anyanyelvi szinten beszélem azt a nyelvet, jobban, mint a magyart. Elsődlegesen azonban nem külföldben gondolkozom, én szeretek Magyarországon élni, ezért itt szeretnék sikereket elérni. De énekesként azt kell mondanom: ahol adnak nekem színpadot és lehetőséget, ott fogok fellépni.

Viktor jövőbeni terveiről is beszél. Mint mondja, most ugyan csak a saját szólólemezére koncentrál, de a későbbiekben szeretne Lakatos Krisztiánnal közös swing-albumot készíteni. Emellett a Megasztár-ban megkedvelt társai közül Hien-nel is szívesen duettezne, kettejük zenei világa igen közel áll egymáshoz.  Mindemellett fennáll még a lehetősége annak is, hogy testvérével, Király Lindával is dolgozzon együtt. 

- Linda most küldött át nekem három vadonatúj demo-felvételt Amerikából - tette hozzá. - Ahogy meghallottam a dalokat, teljesen megnyugodtam, hiszen olyan nagyszerű felvételek ezek, amelyek biztosan be fognak futni. Lehet, hogy egy évet is kell rájuk várni, de hatalmas slágerek lesznek, ebben biztos vagyok.

 

 

 

 

 

 

Király Viktor hatalmas konceret adott

A fiatal énekes fergeteges bulit adott Debrecenben, ahol 4000 fiatal volt kíváncsi 2008 legjobb hangjára.

Király Viktor hatalmas koncetet adott
Király Viktor körül pörögnek az események. A napokban jött ki az első lemeze melyen a Megasztárban elhangzott döntős dalai szerepelnek, és készül a saját albuma, amin a tervek szerint nővérével, Lindával is fog énekelni.Emellett estéről-estére jár haknizni, interjúkat ad, szóval nincsen sok ideje a pihenésre.
?Kellene sportolnom, és tervbe is vettem, hogy nekiállok boxolni, de egyelőre csak az alvásra tudok gondolni, amikor nincsen munka ? meséli nevetve Viktor. ? A sport nagyon fontos nekem, de erre még nincsen időm, mert a lemezemen dolgozom. Szeretném, ha a Kapcsolat koncertig megjelenne."
Viktor hatalmas rajongótáborral rendelkezik, és épp a múlt héten történt egy olyan eset, ami nagyon boldoggá tette.
?Debrecenbe hívtak, de azúttal teljesen egyedül léptem fel. Nagyon meglepődtem, amikor 4000 ember bulizott a zenémre, és ugyanúgy visítottak, mint a tinilányok. Hihetetlen érzés volt! ? mesélte a TV24-nek Viktor."

 

 

 

 

 

 

 

Viktor a tv-ben

nézd meg

http://www.mtv.hu/videotar/?id=37780  

a linket a MArina köszönhetem aki már sokadszorra látogatja az oldalunkat!

 

 

 

Megjelent Király Viktor megasztáros albuma

Király Viktor albumára nem kellett sokat várni. A Megasztár negyedik szériájának nyertesének a műsorban elhangzott dalait gyűjtötték egy csokorba.

A Megasztár negyedik része hatalmas siker volt, nézők milliói szurkoltak kedvenceiknek hétről hétre a képernyő előtt ülve. Az ország új sztárt avatott, hiszen a hihetetlenül izgalmas döntőben végül a közönség szavazatai alapján Király Viktor lett "A Megasztár".

Ezzel Viktor életében is "új időszámítás" kezdődik, elindulhat zenei karrierje, hiszen az első díj - többek között - egy önálló nagylemez, amelyről oly sok előadó álmodozik. Az album munkálatai elkezdődtek, de hogy addig is enyhítsük a várakozás okozta izgalmakat, most végre egy CD-n hallhatóak azok a dalok, amelyek Viktor tolmácsolásában a döntők során elhangzottak. A fantasztikus hanggal rendelkező fiatal srác több zenei stílusban is megcsillogtatta tehetségét, így a műsorban hallhattunk tőle egy vérbeli funky klasszikust ("September"), több Michael Jackson feldolgozást ("You Are Not Alone", "Billie Jean"), de az Aerosmith klasszikus dala, az "I Don't Wanna Miss a Thing" interpretálása sem okozott nehézséget.

"A döntőben elhangzott dalok" tökéletes válogatásalbum a rajongók számára, hiszen most először, végre egy CD-n hozzáférhetőek azok a felvételek, amelyeket eddig csak a képernyőkön keresztül láthattunk és hallhattunk. A kiadványt a legújabb "Csillagdal" teszi teljessé.

Az albumon hallható dalok:
1. You Are Not Alone
2. September
3. When a Man Loves a Woman
4. Hull az elsárgult levél
5. I Don't Wanna Miss a Thing                                                 Király Viktor Megasztár albuma, a döntős dalokat énekelte fel
6. This Love
7. Englishman in New York
8. Billie Jean
9. Careless Whisper
10. Santa Claus is Coming to Town
11. Love Story
12. You Are So Beautiful
13. Csillagdal 4.                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Király Viktor élvezi a magányt

Viktor a győzelemmel nem csak Az év hangja címet tudhatja magáénak, hanem egy csodálatos lakás és egy autó tulajdonosa is lett hirtelen. Az énekes élete során most először költözött külön a szüleitől és egyelőre rettentően élvezi a felnőtt életet. Olyannyira, hogy még barátnőjével, Szilviával sem pakolták össze a bútorokat.

Viktor igazi agglegénylakást alakított ki új otthonában. Kedvenc helyisége pedig egyértelműen a stúdió.

- Amint beköltöztem, szinte az első dolgom volt ennek a kuckónak a kialakítása - mesélte a Blikknek Viktor. Életem során sok zenét szereztem már, de a lemezel elkészítésében egyik jó barátom, Kardos Norbert segítségét kérem. Én általában megkomponálom az alapokat, ő pedig kidolgozza a komplexebb dallamot. Most viszont nagyon bele kell húznunk, ha szeretnénk, hogy még a Kapcsolat koncert előtt megjelenjen a lemez, ezért szinte minden időmet itt töltöm.

Ha kíváncsi vagy, hogyan telik Király Viktor hétvégéje, kattints a képre!


Ha azonban már kavarodnak a dallamok a sok munkától a fejében, Viktor szívesen lazít egy kis sportolással. A Megasztár adásai előtt majd? húsz kilótól sikerült megszabadulni, és mivel nem szeretné visszaszedni őket, a konditeremben küzd ellenük. A kiadós edzést pedig általában a gőz követi. Viktor elárult sokkal jobban szeret itt üldögélni, mint a szaunában, a gőz ugyanis nem szárítja ki a hangszálait.

Persze az agglegényélet ellenére a szeretteit sem hanyagolja el. Viktor leginkább hétvégente látogat haza szüleihez. Ilyenkor persze a háziállatokat is mindig megszeretgeti. Cicája, Lufi pedig egy kis dorombolással üdvözli a gazdit.

Esténként pedig, a randi sem maradhat el, barátnőjével, Szilviával gyakran járnak moziba, Viktor ugyanis a filmek szerelmese.